Bursa Hayır Aşuresi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muharrem ayı içerisinde onuncu gün anlamına gelen Aşure, bereketin de temsilini yansıtır. İslam dini içerisinde önemli bir yere sahip olan aşure günü, aşure yapılıp dağıtılmasıyla çevreye olan sosyal dayanışmaya da katkı sağlar.

Hayırlar içinde pişirilen aşure ; Buğday, fasulye, nohut, kayısı, incir gibi bakliyat ve yemişlerin birlikte kaynatılması ile hazırlanır . Bu yiyeceğin Hicri takvime göre Muharrem ayında pişirilmesi ve dağıtılması ile oluşan uygulamalara ise aşure geleneği adı verilir.

Bursa çınar lokmacısı olarak önceki makalelerimizdede yazılmış olduğu gibi her türlü hayır ve cemiyet yemeklerini son derece titiz ve güvenilir ortam koşullarında sizlere uygun fiyatlı ve lezzetli yemekleri üretmekteyiz.

Bildiğiniz üzere zaten aşure ayına az kaldı annelerimizin ninelerimizin yapmış olduğu o leziz mi leziz aşurelerden hiçbir farkı olmaksızın yaptığımız aşureler , hayır yapmak isteyenler için bulunmaktadır.

Sizde bu uygun fiyatlardan yararlanmak isterseniz bizlere ulaşın
Ayrıntılı bilgi için sizlere vermiş olduğum telefon adresinden ulaşabilirsiniz : Telefon : 05380750669 --- Email ; bursacinarlokma@gmail.com